Обезщетение за дете, пострадало от некачествена храна

07-13-2018

Когато децата ни са на училище ние сме спокойни , че за тях се грижи квалифициран персонал и се спазват определени изисквания .  Понякога обаче има и инциденти.

Нашата помощ този път беше за ученик от втори клас със здравословен проблем , възникнал в следствие на употреба на храна в училищен стол.

След консумация на обяд в училищен стол дете от 2 клас получава силни коремни болки  придружени от повръщане . Учителката се обажда на бащата на момчето и  успява веднага да вземе сина си от училище и да го закара в спешния медицински център.  Лекарите установяват  временно разстройство на здравето на детето в резултат от хранително натравяне с  храна, приготвената във външа за училището кухня . В същия ден в училището има общо 124 деца с храносмилателни оплаквания, посетили различни центрове за спешна помощ.  

При направена проверка от органите на окръжната дирекция по безопасност на храните се установяват нарушения в кухнята на фирмата , приготвяща храна за въпросното училище. Съставени са актове и са наложени глоби на виновните лица.

Родителите на пострадало дете се обърнаха към нас за помощ. Предявихме иск към фирмата, отговаряща за приготвянето на храната и училището , което детето посещава. След защитата ни в гражданско дело законните представители на пострадалото дете получиха обезщетение за нанесените неимуществени вреди на сина им.

Добави коментар