Обезщетение за дете, пострадало от некачествена храна

07-13-2018

Когато децата ни са на училище ние сме спокойни , че за тях се грижи квалифициран персонал и се спазват определени изисквания .  Понякога обаче има и инциденти.

Нашата помощ този път беше за ученик от втори клас със здравословен проблем , възникнал в следствие на употреба на храна в училищен стол.

След консумация на обяд в училищен стол дете от 2 клас получава силни коремни болки  придружени от повръщане . Учителката се обажда на бащата на момчето и  успява веднага да вземе сина си от училище и да го закара в спешния медицински център.  Лекарите установяват  временно разстройство на здравето на детето в резултат от хранително натравяне с  храна, приготвената във външа за училището кухня . В същия ден в училището има общо 124 деца с храносмилателни оплаквания, посетили различни центрове за спешна помощ.  

При направена проверка от органите на окръжната дирекция по безопасност на храните се установяват нарушения в кухнята на фирмата , приготвяща храна за въпросното училище. Съставени са актове и са наложени глоби на виновните лица.

Родителите на пострадало дете се обърнаха към нас за помощ. Предявихме иск към фирмата, отговаряща за приготвянето на храната и училището , което детето посещава. След защитата ни в гражданско дело законните представители на пострадалото дете получиха обезщетение за нанесените неимуществени вреди на сина им.

Обезщетение по ГО при инцидент на пътя с пресичащо животно

07-06-2018

На територията на нашата страна последните няколко години зачестиха инцидентите с животни, блъснати на пътното платно . В следващият материал ще ви запознаем с един такъв случай от нашата практика, в който заведохме дело за присъждане на обезщетение на пострадала жена. Тя е пътувала в лек автомобил на предната дясна седалка до водача. Последният й спомен от инцидента е , че са пътували между две малки населени  места. От този момент жената няма спомен за катастрофата и се осъзнава едва в болницата. Водачът на катастрофиралия автомобил разказа, че е видял движещата се по платното крава, вероятно тръгнала да пресича директно пред движещия се срещу нея автомобил. Последвала катастрофа при която потърпевшата получава множество телесни наранявания и е остава нетрудоспособна за дълъг период от време. Водачът на лекият автомобил твърдеше, че няма вина за произшествието и не е могъл да предотврати удара с животното. Застрахователят му по застраховка "гражданска отговорност" също отказа да плати. Наложи се да се заведе дело, в което доказахме, че водачът на лекият автомобил е имал възможност да спре , но не е реагирал своевременно на появата на животно на пътното платно.

Благодарение на нашата адвокатска защита пострадалата жена получи застрахователно обезщетение от 30000 лв, което беше заплатено от застрахователя по гражданска отговорност на отговорния за катастрофата водач на автомобила. Надяваме се вече да се е възстановила напълно от преживяното и да е успяла да влезе в ритъма си на живот от преди катастрофата.

 

6 години от учредяването на фондацията

08-06-2017

С удовлетворение отбелязахме шестгодишнината от учредяването на фондация "Хърс". Помогнахме на стотици хора да получат навременно и качествено лечение, както и компетентна правна помощ, благодарение на която да получат справедливи обезщетения за претърпените от тях болки и страдания и спечелихме много приятели!

82 годишната Анна

07-01-2015

Последният случай, по който работи фондация "Хърс" е този на 82 годишната Анна от София, която беше блъсната на пешеходна пътека.

Жената е със счупен таз на три места и ключица. Поради напредналата й възраст и съпътстващите заболявания, лекарите не са съгласни да я оперират и след 5 дневен престой в Пирогов беше изписана. Тъй като състоянието й изисква постоянни медицински грижи и наблюдение, ние я настинихме във хоспис и заплащаме по 38 лева за всеки ден престой . Надяваме се, въпреки тежките травми, тя да се възстанови.

вече четири години работим успешно

07-01-2015

Тъй като поради технически причини голяма част от информацията, която сме публикували беше изтрита,

ще направя обобщение на свършеното от нас през последните две години:

през 2013 помогнахме на 48 пострадали лица, като на 15 от тях сме предоставили освен правна и финансова помощ в общ размер на 34 500 лева

през 2014 помогнахме на 74 пострадали лица, като на 24 души сме предоставили финансова помощ в общ размер на 16800 лева

Голяма част от пострадалите вече са получили  присъдените им обезщетения

От началото на 2015 година за съдействие към нас са се обърнали 45 лица

9000 загинали по пътищата на България за 10 години

08-29-2012

Близо 9000 са загиналите на пътя българи през последните 10 години. Това показва статистиката на НСИ. Всяка година при катастрофи у нас има около 10 000 ранени. За последните 10 години тяхната бройка е 100 000 души. Голяма част от тях са с тройни последици за здравето си. Тези данни показват, че само за 10 години един град с размерите на Банско или Сопот е изчезнал от картата на страната. Броят на хората потърсили здравна помощ заради катастрофи пък се равнява на град колкото Кюстендил или Перник.

Неправилните реакции на шофьора, високата скорост, алкохола, както и липсата на колани са най-честите причини за пътните произшествия.
От началото на годината до ноември в страната са загинали 560 души, сочи статистиката на МВР. През 2010 година жертвите на катастрофи е бил 775. От тях близо 260 са били водачи на автомобили, около 240 пък са били пътници. 172 са били загиналите пешеходци. Ранените през изминалата година близо 8800.
Най-черна е статистиката обаче за 2008 година. Тогава са били най-много пострадалите от пътни инциденти през цялото десетилетие. Въпреки това България се нарежда на едно от първите места на загинали при катастрофи. На всеки 1 млн. души се пада по 102 души загинали. В редица европейски държави, който са много по-големи от нас смъртността при пътни произшествия е 2 пъти по-ниска.

Днес е поредната операция за 28 годишния Евгени

08-29-2012

Днес е поредната операция за 28 годишния Евгени, който пострада на 25 май. До момента сме го подпомогнали със сумата от 7000 лв. за поставените метални импланти при операциите на краката и ръката му. Дано тази операция да бъде успешна и благополучна и скоро след нея да може вече да стои поне седнал, а и да започне да става и да се опитва да се движи. Лекарите правят всичко възможно , за да може да се възстанови напълно след многобройните фрактури, на същото се надяваме и ние!

60 г. Георги

08-29-2012

Днес успяхме да помогнем и на 60 г. Георги - бездомник от Бургас, който беше престоял на улицата със счупен при ПТП крак от 31.07. Съдействие ни оказа и омбуцмана на Бургас г-н Атанасов. За да бъде приет в болницата, ние заплатихме здравните му осигуровки , предстои му операция. След изписването от болницата имаме уговорка да бъде приютен в манастир.